top of page

GYROKINESIS® KİMLER YAPABİLİR?

Güncelleme tarihi: 10 May 2021

Orjinal adıyla "Yoga for Dancers" olan gyroknesis metodunun adını yeni yeni duymaya başladık.


Nedir GYROKNESIS®?

GYROKINESIS®, yoga, jimnastik, tai-chi ve dans egzersizleri ile aynı forma sahip, tamamıyla kendine özgü bir egzersiz metodudur. Metodun en belirgin özelliği, eklem genişliği sağlayarak vücudun doğal hareket etmesinin sağlanmasıdır. GYROKINESIS® egzersizleri, bedenin enerji yollarını açar, sinir sistemini uyararak kasları harekete geçirir.

Bir GYROKINESIS® dersi nasıl geçer?

Dersler grup halinde sandalye üzerinde yapılır. Klasik bir ders akışında duyuları uyandırma çalışması ile ön ısınma yapılır, ardından temel hareketler sandalye üzerinde ardı ardına geçişli olarak bir akış içerisinde uygulanır. Devamında yer serisine geçilir. Son olarak ayakta aerobik ve dans serisi ile çalışma sonlanır.


Kimler katılabilir?

* Her yaştan ve farklı fitness altyapısına sahip kişiler katılabilir.


* Tango, salsa, modern dans, bale gibi branşlarda eğitim alan dansçılar; tekniklerini geliştirmek, bedenlerini dansla uyumlu hale getirerek ritmik ve akışta kullanmak amacıyla katılabilir. * Uzun süredir Pilates ya da Yoga ile ilgilenen ve farklı bir şeyler denemek isteyenler. * Omurgasının yeterince esnek olmadığını düşünen ve bu konularda rahatsızlık, ağrı, şikayet yaşayanlar. * Ofis çalışanları ve tüm gün masa başında sabit pozisyonda kalanlar.


GYROKINESIS® ile form tutmak dans etmek gibidir. Kendinizi koreografinin akışına bıraktığınızda sonsuz enerji ve canlılığı tüm bedeninizde hissedersiniz"



Elçin Arıkaner / GYROTONIC® GYROKINESIS® Eğitmeni






649 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page